onsdag 6 april 2011

sjukstuga.

igår vaknade amanda upp hela dyngsur, tänkte att hon måste ha typ 100graders temp, innan jag kände doften. spya. vi skulle köra in tommy till volvo, för vi var tvungna att ha bilen sen. vi hinner till utfarten vid stora vägen, då kommer första riktiga spyan. torkar upp det värsta och kör vidare. sen kommer det typ 6 spyor till innan vi når volvo. torkar upp det värsta igen och sen snabbt hem. hon hinner spy 2-3 gånger under hemresan också. försöker få i henne lite vätska men hon vägrar och spyrspyrspyr till slut är det bara bubblig galla som kommer upp och hon bara skriker! ni vet ju själva hur det känns när man måste spy men allt är redan slut i magen så det bara finns galla kvar.. så gjorde hon 5-6 gånger innan hon däckade på spyhandduken. vaknade efter en stund igen spydde några gånger till, sen la jag henne i sängen. hon sov som en stock mellan 08-15 ungefär. sen mådde hon bra. åt några smulor från en smörgås och en halv burk med blåbärspuré. sen nästan 200ml majsvälling. till kvällen ville jag inte ge henne något att äta. hon fick en flaska majsvälling innan hon skulle läggas. då kommer den värsta spyan jag varit med om i hela mitt liv. helt galen mängd och lite blåbärsfärg och doft på det.. hela soffan, kuddarna, amanda och tommy. sen även jag. så snabbt av med hennes kläder och in i duschen medan tommy sanerade soffan och slängde i en tvätt med spytyg. vilken tur att detta hände när vi var två! sen somnade hon som en stock. vaknade vid halv tre och var hungrig. fick en flaska vanlig välling, som hon fick behålla. väckte henne sen vid 9. försökte få i henne lite att äta men vattnet var det enda som smakade. lyckades få i henne lite välling innan hon var så trött igen, så jag la henne strax innan 10 och hon sover fortfarande som en stock, ska snart väcka henne så hon får i sig lite vätska.

hatar när småbarn/bebisar spyr, det är så otäckt när man vet hur snabbt det kan gå från att vara sjukt till att vara livsfarligt..=(

hoppas oliwer klarar sig bara! vi har varit väldigt snabba med att hålla honom borta från spyorna och har städat ett x antal gånger och kört ett x antal tvättar sen igår så det borde ju hjälpa en del iaf..!

trevlig läsning idag va??;-)

puss på er från ett kräkdoftade såsräV!

1 kommentar:

  1. Usch låter inte alls kul! :( Hoppas de går över lika snabbt som de kom! Utan att ni andra blir smittade..

    SvaraRadera