fredag 7 januari 2011

vilka ungar!!

de är speciella mina små.

idag försökte vi få oliwer att värna lite om sina leksaker. han vet att han inte får ha sina leksaker här nere längre om han inte kan bära upp dem efter lekstunden. så idag gjorde vi slag i saken och hotade med att slänga alla leksaker. något som vi rätt ofta hotar med, men som vi aldrig gjort. men nu plockades en ica-kasse fram och vi började fylla den med allt som låg här nere. vi förklarade hela tiden för oliwer vad vi gjorde. vi hade räknat med tårar och skrik. vi har killen som älskar sina leksaker mer än något annat. men nej, han hjälper till att lägga dem i kassen och försäkrar sig sen flera gånger om att vi verkligen slängde påsen i soptunnan.. UNGE! hur ska han lära sig? hur gör ni?

och amanda är så nöjd över att kunna ta sig runt att hon inte alls vill sova. hon har alltid varit en trött tjej, även om hon inte alltid lyckats sova så har tröttheten alltid funnits. nu helt plötsligt är hon vaken nästan konstant. framför allt på kvällarna. försöker natta henne runt oliwers läggning. ofta somnar hon till en halvtimme, timme för att sen vakna och leka. leka. leka. att hon inte blir trött i armarna. hon är aldrig still. ofta fastnar hon i saker tex min crosstrainer, men då fortsätter hon tills hon kommer loss och ålar sig runt.
vi vill ju inte att hon ska vara vaken så länge. kvällstiden känns helig för småbarnsföräldrar på något sätt. men så fort jag försöker lägga henne till bröstet vänder hon sig utochin. likaså om vi lägger henne i sängen eller bara vaggar henne i famnen. hon ska vara vaken helt enkelt. nu har hon upptäckt världen och tycker den är det mest spännande som finns. vad mycket att se.
vad besviken hon ska bli när hon blir gammal och vis..!

idag blev vår brunn lagad=inga 100 l vatten tömningar/dygn! under tiden fick oliwer en lekkompis som är ett år äldre. haha vad roliga de är att lyssna på! de fick varsin mugg med julmust. nöjda går de in i vardagsrummet, sen hör jag oliwer "alltså albin, det här är inte öl det är must" haha

ha en fin fredag, puss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar